Întâlnire tematică în tabăra la Muncel


Joi, 10 septembrie 2015, în tăbăra din localitatea Muncelu Mic a Episcopiei Devei și Hunedoarei, a avut loc întâlnirea tuturor celor 120 de copii participanți la Activitatea  6 „Împreuna”, din cadrul Proiectului POSDRU – D.A.R. – „Dăruieste, Ajută, Respecta”, proiect implementat de către Episcopia Ortodoxă Română a Devei și Hunedoarei, în parteneriat cu Inspectoratul școlar Județean Hunedoara, în perioadă iulie – decembrie 2015.

Evenimentul s-a desfăsurat pe parcursul întregii zile,  având un program diversificat, cu numeroase activităti educative, dar și distracție; o experiență de neuitat, în care copiii au cunoscut crâmpeie din diferite  profesii  pe care, de ce nu, le vor putea alege când vor fi mari.

Astfel, în mijlocul copiilor a fost prezent Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, dar și  reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Jandarmeriei.

Copiii au primit recomandări pentru o viață sănătoasă și au aflat tainele vocației de medic  de la două cadre medicale Dr. Mihaela Stoian – șeful Laboratorului Clinic al Spitalului Județean Deva și Dr. Mihaela Paul – șeful Secției Pediatrie al Spitalului Județean Deva.

Badea Patru, un pădurean autentic, a povestit despre tradiții și a doinit, iar o tânără ce se pregătește pentru a deveni arhitect, Gianina Frenț – studentă la Arhitectură,  i-a învățat pe copii cum să-și creeze un ambient util și plăcut totodată.

Atmosfera veselă și buna dispoziție au fost întreținute de un clown  și animate de un cântăreț de folk.

În cadrul Activității 6 “Impreuna”, 120 de copii defavorizați, inclusiv copii din sate izolate vor beneficia de un program de educație non-formală, în scopul combaterii abandonului școlar.

Activitățile desfășurate vizează cursuri și ateliere de Comunicare; Carieră; Civism; Instituții publice românești și europene; Artă-pictură icoane pe sticlă; Ecologie; Voluntariat; Ateliere de manufactură și un joc interactiv “Orașul Ideal”.

La sfârșitul pregătirii, copiii vor realiza un proiect, cu idei de îmbunătățire a comunității din care fac parte. Proiectele vor fi publicate și înmânate autorităților locale. 40 de copii, cei care au întocmit cele mai bune proiecte, vor participa la o vizită de schimb de experiență într-o țară din Uniunea Europeană.

Cursurile și atelierele la care participă copiii sunt susținute, săptămânal, de către o echipă formată din profesori, psihologi și asistenți sociali.


GALERIE FOTO